Balthasar Bleccius - Mentzel, Johann Georg (1677-1743). (Lipsk, 1700)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 Balthasara Blecka. Poniżej inskrypcja i herb portretowanego.
U dołu poniżej portretu po lewej rytowana sygnatura autora i miejsce wydania: J. G. Mentzel fc. Lips.
Pod portretem pole z tytułem-podpisem: Balthasar Bleccius.
Data powstania na podstawie działalaności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w