Ex Libris Rodziny Jakubowskich [Bohdan Rutkowiak]. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (1986)
Przedstawia parafrazę obrazu Dama z łasiczką, popiersie kobiety z jamnikiem na ręku. U góry z lewej strony napis: Ex Libris, u dołu na szarfie napis: Rodziny Jakubowskich.