Moneta kolekcjonerska 20 złotych 1995 Pałac Królewski w Łazienkach. (Mennica Państwowa, 1995)
Na awersie korona królewska, w środku Orzeł w koronie i rok emisji: 19-95, wokoło napis: Rzeczpospolita Polska Zł 20 Zł. Na rewersie widnieje wizerunek frontowej fasady pałacu w Łazienkach, poniżej dwie sylwetki łabędzi płynących pomiędzy wodnymi roślinami, napis: Pałac Królewski w Łazienkach.