"Logos-sarx" - eklezjologia "communio" Josepha Ratzingera / Andrzej Czaja. - Czaja, Andrzej (1963- ).
1. Patrystyczno-biblijne inspiracje. 2. Zasadnicze elementy interpretacji Kościoła jako komunii. - Misterium kościelnej komunii: udział w Chrystusie przez Ducha. - Środki realizacji komunii Kościoła. - Struktura kościelnej komunii.