Aleksander Fredro - Mąż i żona / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1969)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 17.06.1969 r. w Teatrze Muzycznym w Gdyni. Opracowanie dramaturgiczne i reżyseria: Wojciech Boratyński, scenografia: Danuta Pogorzelska.