[Afisz. Incipit] Aufruf. Im Laufe der letzten Jahrhunderte sind deutsche Kolonisten in den Osten gezogen ... = Odezwa. W ciągu ostatnich stuleci koloniści niemieccy ruszyli na wschód ... ([wydawca nieznany], 1942)
Afisz z treścią odezwy nawołującej do zgłaszania się osób pochodzenia niemieckiego.