Daniel Beckherus Senior Regius Electoral. et Cni Phov.Civ. Med. Ordin. Daniel Beckherus Dantisc. Med. Prof. Primar. Facult. - Hermann, Johann (16..-17..) (1650)
Przedstawia Daniela Beckherusa w półpostaci 3/4 w prawo, głowa zwrócona w lewo. Prawa ręka portretowanego oparta na czaszce, obok niej otwarta książka. Portret w owalu z otokiem, w którym znajduje się napis tytułowy. Powyżej owalu portretu napis: Nat A° 1594. Poniżej portretu kartusz z wierszem S.(imona) Dachiusa: Beckherum eue tibi, lector, quem clara disertum Produxit Gedanum Prussi dos Hippocratem /S.Dachius.