[Charlotte Euphrosine Elisabeth Hein] E. Troschel. - Troschel, Adolf Eugen (1802-1884) (s.n.], 1850)
Przedstawia portret w popiersiu Charlotty Euphrosiny Elisabeth Hein z domu Wernsdorff, żony gdańskiego lekarza Johanna Carla Heina.