Dies Buch Gehört Dr Anna Lerperger : Non Coerceri Maximo Contineri Minimo - Hofer, Toni (1903-1979).; Lerperger, Anna (1902-1979). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1965)
W kole przedstawiona na tle słońca za chmurami laska z wężem Eskulapa, u jej końca oszlifowany kryształ, pośrodku symbol nieskończoności z dewizą: Non Coerceri Maximo Contineri Minimo, w symbolu z jednej strony komórki jajowe, z drugiej plemniki. Wokoło napis: Dies Buch Gehört Dr Anna Lerperger.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według bibliografii.
II Biennale exlibrisu współczesnego. Katalog, Malbork 1965
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Austria -- 1945-1990.