Włodzimierz Egiersdorff Ex Libris - Kulhánek, Stanislav (1885-1970).; Egiersdorff, Włodzimierz (1901-1977). (1958)
Portret mężczyzny, wyżej w półkolu napis: Włodzimierz Egiersdorff, niżej otwarta książka, gałązka laurowa i zegar, poniżej napis: Ex Libris, pod napisem gołąbek z kartką w dziobie. Nazwisko artysty nr dzieła: 267 i data w obrębie kompozycji.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.