Aussicht aus dem Seitenfenster des Hauses Ankerschmiedegasse No 17 A.L. Randt. - Randt, August Lobegott (1794-1859) (1857)
Przedstawia widok na Gdańsk, w kierunku północnym z bocznego okna domu przy ul. Kotwiczników 17 na Basztę Kotwiczników, według rysunku z 1856 r.