Ex-libris Janusza Dembeckego [Stanisław Zgaiński]. - Zgaiński, Stanisław (1907-1944) (wydano z zasiłku Zygmunta Klemensiewicza, 1946)
Rys. artystyczny przedstawia dwie postacie trzymające otwartą książkę.