[Afisz. Incipit] Opera Leśna Sopot, niedziela 4 sierpnia 1946 r. ... II. Koncert Symfoniczny poświęcony twórczości polskiej ... - Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o koncercie. Wykonawcy: Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Bałtyckiej, dyrekacja Zdzisław Górzyński, skrzypce Tadeusz Wroński.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Opera Leśna (Sopot) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Sopot -- 1900-1945 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.