Danzig "Englisches Haus:, Brotbänkengasse 16 - Verlag W. F. Burau (Gdańsk).; Gottheil & Sohn. (Danzig : Verlag W. F. Burau, 1905)
Przedstawia Dom Angielski w Gdańsku przy ul. Chlebnickiej 16, ok. 1920 r.
Data wg działalności wyd. i budowy karty pocztowej.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe