Ślepy poeta / Konstanty M. Sopoćko. - Sopoćko, Konstanty (1903-1992) (1934)
Przedstawia schematyczną sylwetkę mężczyzny z profilu na tle małych postaci ludzi i zwierząt. Kompozycja zgeometryzowana, w duchu Art Deco.