Michał Gnatowski (oprac.) "Niepokorna Białostocczyzna : opór społeczny i polskie podziemie niepodległościowe w regionie białostockim w latach 1939-1941 w radzieckich źródłach" - Majecki, Henryk (1932-2009). (2001)
Recenzja książki.
Nazwa aut. recenzji pod tekstem.
Keywords: Związek Radziecki. -- Komitet gosudarstvennoj bezopasnosti -- historia -- źródła; Książki -- recenzje -- 1990-.; Opór wobec władzy -- Polska -- Białystok (region) -- 1900-1945.; Opór wobec władzy -- Polska -- Białystok (region) -- 1900-1945 -- źródła; Wojna światowa (1939-1945) -- ruch oporu -- Polska -- Białystok (region).; Wojna światowa (1939-1945) -- ruch oporu -- Polska -- Białystok (region) -- źródła; Białystok (Polska ; region) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja).; Białystok (Polska ; region) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja) -- źródła