Die Belagerung von Dantzig 1807 - Schubert, Johann David (1761-1822). (Halle : Johann David Schubert, 1807)
Przedstawia Oblężenie Gdańska w 1807 r. przez wojska francuskie i saskie.
Po prawej pod ramką: "Halle bey Schubert"; po środku: "Die Belagerung von Dantzig 1807 / von den Kaiserlichen französischen und den Königl: / sächsischen Truppen"; po lewej legenda objaśniająca numery: 1-11, po prawej 12-22.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014, kat. 11.