Treści kształcenia a głęboka niepełnosprawność : proces planowania zajęć / Sören Bauersfeld. - Bauersfeld, Sören
Zakres i treść: dydaktyka ogólna czy specjalna, co robi Swietłana - przykłady różnych kontekstów zajęć, edukacja i głęboka niepełnosprawność - rozważania teoretyczne, klasyk teorii kształcenia - edukacja kategorialna według Wolfganga Klafkiego, edukacja z ForMatem - edukacja kategorialna w przypadku uczniów z głęboką niepełnosprawnością, trzy sytuacje, edukacja a głęboka niepełnosprawność intelektualna - przykład działania.