[Afisz teatralny. Incipit] W sobotę, 25 marca 1950 r. i w dniach następnych ... Cisza (Ticho) sztuka w 4 aktach Juraja Vah'a w przekładzie Zdzisława Hierowskiego. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny prapremiery, która miała miejsce w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Stanisław Kwaskowski, kierownictwo literackie Kazimierz Barnaś, dekoracje Feliks Krassowski.