Mitau. ([Łotwa], 1650)
Przedstawia wedutę miasta Mitawy (Jełgawy).
Daty powstania i miejsce na podstawie treści przedstawienia.
W lewym górnym rogu nazwa miasta : MITAU.
Keywords: Weduta; Kurlandia (Łotwa ; kraina historyczna); Jełgawa (Łotwa ; okolice); Grafika łotewska; Akwaforta