Kondensacja polskiego ducha: Jan Paweł II: krzyż interpasywności / Adam Chmielewski. - Chmielewski, Adam (1959- ).
Artykuł pierwotnie opublikowany pt.: Condensation of the Polish Spirit. John Paul II and the Cross of Interpassivity.