Ex Libris Iz. Trojanowska / Leon Staniszewski. - Staniszewski, Leon (1904-1979) ([wydawca nieznany], 1979)
Gryf trzymający drzewce chorągwi z napisem: Ex Libris, wzdłuż lewej strony napis: Iz. Trojanowska. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.