[Pokłon przed krzyżem] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia grupę ludzi klęczących i padających do stóp przed mężczyzną trzymającym duży krzyż.
Tytuł nadany według treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora: G.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.