Wieża Starego obserwatorium na Długim Pobrzeżu. (Gdańsk, 1945)
Przedstawia zniszczone w czasie II wojny światowej Długie Pobrzeże z Domem Przyrodników w Gdańsku, 1945 rok.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data pod zdjęciem.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Dom Towarzystwa Przyrodniczego (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)