Ex Libris Ireny Lesznerówny Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1939)
Przedstawia staw i rosnące przy nim drzewa. U dołu napis: Ex Libris Ireny Lesznerówny. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.