Kapłan w dialogu międzyreligijnym i ekumenicznym / Janusz Bujak. - Bujak, Janusz (1967- ).
Teologiczne podstawy dialogu. Dialog międzyreligijny. - Formy i zasady dialogu międzyreligijnego. - Ocena religii niechrześcijańskich. - Dialog i misja ewangelizacyjna. - Owoce dialogu międzyreligijnego. Dialog ekumeniczny. - Podziały w Kościele i narodziny ruchu ekumenicznego. - Katolickie zasady uczestnictwa w ruchu ekumenicznym. - Rodzaje ekumenizmu.