Kapłan w dialogu międzyreligijnym i ekumenicznym - Bujak, Janusz (1967- ). (2010)
Teologiczne podstawy dialogu. Dialog międzyreligijny. - Formy i zasady dialogu międzyreligijnego. - Ocena religii niechrześcijańskich. - Dialog i misja ewangelizacyjna. - Owoce dialogu międzyreligijnego. Dialog ekumeniczny. - Podziały w Kościele i narodziny ruchu ekumenicznego. - Katolickie zasady uczestnictwa w ruchu ekumenicznym. - Rodzaje ekumenizmu.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Kapłaństwo; Katolicyzm; Duszpasterstwo; Ekumenizm; Dialog międzyreligijny; Artykuł z pracy zbiorowej