Przodkowie z cyklu Metopy barbarzyńskie - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1964)
Przedstawia trzy stojące sylwetki rycerzy.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Przodkowie z cyklu Metopy barbarzyńskie 3/30 I. Kuran-Bogucka 1964. Miejsce wyd. wg działalności aut.