Ohra mit der Fernsicht in das Danziger Werder [aut. Johann Adam Breysig]. - Breysig, Johann Adam (1766-1831) (1807)
Przedstawia rozległy widok na Gdańskie Żuławy, ujęcie z krawędzi wzgórza wysoczyzny, położonego przy posiadłości kupca angielskiego Edwarda Sollyego (obecnie Park Oruński). Na pierwszym planie postaci wieśniaków przy pracy.