Szczecin-Port - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1954)
Przedstawia widok portu w Szczecinie ujęty w dekoracyjny kartusz z motywami kwiatów i kłosów.
U dołu kompozycji szarfa z tytułem. Pod kompozycją sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy