Na początku był ksiądz Twardowski / Krzysztof Ćwikliński. - Ćwikliński, Krzysztof (1960- ).
Rec. książki: Z ducha Franciszka Karpińskiego : studia i rozmowy : 20-lecie Ogólnopolskiej Nagrody Literackiej imienia Franciszka Karpińskiego 1995-2015 / red. nauk. Dariusz Kulesza i Jarosław Ławski. - Białystok, 2015.