Danzig Radaunepartie im Irrgarten (Gebr. Freymann, 1905)
Przedstawia wille nad kanałem Raduni w okolicy Targu Rakowego, dawniej Irrgarten. Na alejce przy Raduni spacerujące kobiety z dziećmi, ok. 1915 r.