[Afisz. Incipit] W ramach Święta Morza dnia 29 czerwca 1947 roku otwarcie przystani polskiego klubu morskiego nad kanałem za "Polonię". ([wydawca nieznany], 1947)
Sztrajfa informująca o otwarciu przystani.