[Stan wojenny 1981] [Rozpraszanie demonstracji przez jednoski MO] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia ul. Wały Piastowskie w trakcie walki oddziałów MO z demonstrantami. Na ulicy leżą zużyte puszki gazu łzawiącego, w głębi oddzialy milicji, 16 grudnia 1981 roku.