Ex Libris G. Drobner E. A. Krauss. - Krauss, Ernest (1863- ). (1910)
Dziewczynka siedząca na kwiecie akantu, koło niej napis "Ex Libris", u dołu w ramce napis: "G. Drobner". Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.