[Afisz. Incipit] Zarzadzenie. Na podstawie art. 2 ... o ochronie przed pozarami i innymi kleskami ... / J.Skarzynski. - Skarżyński, Jerzy Stanisław (1911-2003) (Zarząd Miejski w Elblągu, 1947)
Afisz informujący o obowiązku wyposażenia domów w sprzęt przeciwpożarowy.