Wielki Wiec na temat: Sytuacja polityczna Polski w świetle uchwał C.K.W. P.P.S. z dnia 21.X.47. (Elbląg : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o wiecu, który miał miejsce 9.11.1947 r. w sali kina "Bałtyk". Przemawiał członek PPS Sembrak.
Keywords: Polska Partia Socjalistyczna (1944-1948) -- druki ulotne; Polska Partia Robotnicza -- druki ulotne; Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- źródła; Rosja -- 1917 (Rewolucja) -- rocznice -- druki ulotne