Ex Libris - Dr. Anna Lerperger : Dolor Est Medicina Doloris / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) ([wydawca nieznany], 1953)
Twarz płaczącej kobiety, owinięta chustą, na której znajduje się pięć postaci obandażowanych ludzi, u dołu napis: Dolor Est Medicina Doloris Ex Libris - Dr. Anna Lerperger. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.