Zniszczenia wojenne fragment ul. Mariackiej - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1946)
Przedstawia ruiny płn. pierzei ul. Mariackiej, widok w kierunku kościoła NMP, 1946 r.
Tyt. i data ołówkiem pod zdjęciem. Aut. na oprawie albumu.
Zdjęcie naklejone na tekturę o rozm.: 35 x 26 cm.
Keywords: Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie