Żórawce / F. Ruszczyc. - Ruszczyc, Ferdynand (1870-1936) (1910)
Przedstawia żórawia w locie na tle ziemi widzianej z lotu ptaka. Okładka almanachu literacko-graficznego z ilustracjami m.in. F. Ruszczyca, wydany w Wilnie 1910 roku.