Początki polskiego romantyzmu w niemieckojęzycznych opracowaniach historycznoliterackich ostatnich lat / Marek Stanisz. - Stanisz, Marek
Słowa kluczowe: Polski romantyzm, recepcja literatury polskiej, romantyczny zwrot.