Piśmiennictwo szczyrzyckich cystersów na przestrzeni wieków / Jolanta M. Marszalska. - Marszalska, Jolanta Małgorzata (1954- ).
1. Piśmiennictwo teologiczne na użytek własny klasztoru. 2. Kopiści i iluminatorzy kodeksów rękopiśmiennych. 3. Szczyrzyccy cystersi w polskim piśmiennictwie teologicznym.