Exlibris V. Martinez Yuste F. S. - Saez, Julio Fernandez (1924- ). (1959)
Przedstawia, w nieregularnym owalu, na pierwszym planie porzucone narzędzia pracy: kowadło i pług, w głębi budowla - świątynia i sylwetki ludzi idących do niej, wyżej duża cyfra: III. Wzdłuż górnej krawędzi napis: Exlibris V. Martinez Yuste. Sygn. aut. w obrębie kompoz. i nr dzieła 134.