Ex Libris Andrzeja Stefanowskiego / SR. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1960)
Samochód stojący przed latarnią morską, niżej otwarta książka, w głębi żaglowiec na morzu. Napis: Ex Libris Andrzeja Stefanowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.