Gdańsk : Wieża Katowni. (1945)
Przedstawia widok ogólny na Targ Węglowy po II Wojnie Światowej. Na pierwszym planie człowiek przesypujący piasek na wóz konny, w głębi Katownia, po prawej ruiny zachodniej pierzei Targu, około 1950 roku.