Ex Libris Marína Ormisová / Martin Benka. - Benka, Martin (1888-1971) (1966)
Stojąca postać kobieca z książką i kwiatami w rękach, w czterech narożach na tle gałązek tarcze z emblematami, napis: Ex Libris Marína Ormisová. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.