[Afisz teatralny] Wolność Towarzyszu! : montaż literacko-muzyczny w 2 częściach, 13 obrazach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1948)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu 15-17.12.1948 r. z okazji Kongresu Zjednoczenia Partii Robotniczych. Teatr Wielki w Gdańsku i Teatr Dramatyczny w Gdyni. Inscenizacja i reżyseria: Halina Gallowa.