[Afisz teatralny] Wolność Towarzyszu! : montaż literacko-muzyczny w 2 częściach, 13 obrazach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1948)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu 15-17.12.1948 r. z okazji Kongresu Zjednoczenia Partii Robotniczych. Teatr Wielki w Gdańsku i Teatr Dramatyczny w Gdyni. Inscenizacja i reżyseria: Halina Gallowa.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.