Mała Księgowość "Rzeczpospolitej" program do prowadzenia księgowości dla małych i średnich firm / [oprac. zespół w składzie: Sławomir Ciupiński, Jarosław Ciupiński]. - Ciupiński, Jarosław; Ciupiński, Sławomir (Presspublica, 2007)
Program służy do prowadzenia Księgi Przychodów i Rozchodów, Ewidencji Przychodów, ewidencji dla potrzeb podatku od towarów i usług (zwanej dalej rejestrami VAT), ewidencji przebiegu pojazdu prywatnego użytego do celów służbowych, ewidencji Środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych, magazynu towarów i usług, wystawiania faktur, przyjmowania i wysyłania zamówień na towary, wysyłania ofert handlowych.