Mała Księgowość "Rzeczpospolitej" program do prowadzenia księgowości dla małych i średnich firm - Ciupiński, Jarosław; Ciupiński, Sławomir (Warszawa : Presspublica, 2007)
Program służy do prowadzenia Księgi Przychodów i Rozchodów, Ewidencji Przychodów, ewidencji dla potrzeb podatku od towarów i usług (zwanej dalej rejestrami VAT), ewidencji przebiegu pojazdu prywatnego użytego do celów służbowych, ewidencji Środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych, magazynu towarów i usług, wystawiania faktur, przyjmowania i wysyłania zamówień na towary, wysyłania ofert handlowych.
Tyt. z ekranu tytułowego.
Dod. do "Rzeczpospolitej".
Dla przedsiębiorców prowadzących małe i średnie firmy w prowadzeniu księgowości we własnym zakresie, a także dla biur rachunkowych po zainstalowaniu odpowiedniego modułu.
System operacyjny Windows 95/98/Me/NT/2000/XP, minimum procesora 500Mhz, minimum 128 Mb pamięci RAM, minimalna rozdzielczość ekranu: 800x600 pikseli i 16 bitowa paleta kolorów, 100 MB wolnej przestrzeni dyskowej, drukarka atramentowa lub laserowa.
Keywords: Rachunkowość -- informatyka; Rachunkowość -- oprogramowanie; Małe i średnie przedsiębiorstwa -- rachunkowość